Nou în 2016: SCHUBERTH E1, casca inovativa dual sport pentru aventurieri

e1 large

Noua cască SCHUBERTH E1 oferă confortul, versatilitatea și siguranța unei căști moderne flip-up și în același timp întrunește cerințele speciale pentru mersul pe offroad. Aceste calități fac din SCHUBERTH E1 prima cască specializată pentru motocicliștii pasionați de călătorii lungi de tip adventure sau enduro offroad.

Până acum, cei cu motociclete de enduro sau adventure s-au lovit de dilema alegerii căștii. Căștilor sport si de touring le lipsește ventilația necesară mersului pe enduro respectiv cozorocul care ajuta la protecția de pietriș și resturi. Căștile de Enduro si Motocross pe de altă parte nu au nici aerodinamica nici confortul sau versatilitatea cu care motocicliștii sunt obișnuiți de casca flip-up SCHUBERTH C3 Pro. Cu noua cască E1, SCHUBERTH are soluția pentru această dilemă deoarece casca inovativă dual-sport combină cele mai apreciate funcționalități de la flip-up cu aspectul și ergonomia unei căști de adventure.

Precum și la alte căști flip-up SCHUBERTH, partea de la bărbie a lui E1 este ușor de deblocat și ridicat în sus alături de vizieră și cozoroc. Viziera este rezistentă la zgârieturi, oferă protecție UV, este echipata cu sistem anti-aburire și este ușor de schimbat fără a fi necesare scule. Pentru protecția de antiorbire există de asemenea viziera de soare rezistentă și ea la zgârieturi cu opacitate de 80% ce poate fi acționată la mișcarea unei pârghii, buton poziționat in partea de jos a căștii.

E1 a fost dezvoltat în tunelul de vânt, acest lucru însemnând că pe lângă dimensiunile sale reduse, casca poate fi folosită și la viteze mari cu același confort datorită coeficientului mic de frecare cu aerul. Un spoiler asigură că E1 nu creează portanță, având o poziție neutră în bataia vantului și un nivel de zgomot scazut în interior. Cozorocul se ridică odată cu viziera și bărbia ele fiind concepute în așa fel încât să nu influențeze aerodinamica sau zgomotul creat de vânt. Cozorocul are trei poziții ajustabile în funcție de necesitate, offroad sau onroad. În același timp, viziere se deschide independent de cozoroc. În funcție de utilizare sau preferință personală, E1 poate fi folosită cu vizieră si cozoroc, doar vizieră sau doar cozoroc, cu o pereche de ochelari de protecție recomandată pentru ultima utilizare.

Pentru ventilare optimă în situația mersului pe offroad, SCHUBERTH E1 este echipată cu un sistem complet de ventilație în structura căștii precum și de 3 sisteme de ventilație independent controlate. Ventilația prin cască asigură o circulare plăcută a aerului. Ventilația prin vizieră previne aburirea. În final, ventilația pe la bărbie filtrată oferă destul aer curat când este nevoie mai mare de acesta.

Structura exterioară de rezistență a căștii E1 este fabricată din fibră de sticlă ranforsată printr-o matrice termorigidă. În funcție de mărime se utilizează două cochilii exterioare de diferite dimensiuni. Cochilia interioară este fabricată din EPS de grade diferite de duritate pentru o potrivire exactă, combinat cu un confort sporit si siguranță optimă. Siguranța este sporită și mai mult de sistemul A.R.O.S (Anti-Roll-Off-System) asigurând o fixare optimă.

Materialul folosit în interiorul căștii este antibacterial, respiră și este certificat standardului Oeko-Tex 100, totodată se poate și scoate, spăla și usca rapid. Diferite dimensiuni de perne de obraz sunt disponibile pentru a se potrivi potrivi la diferite forme de cap.

În plus, E1 are două antene pre-instalate pentru receția optimă de Bluetooth® și FM radio chiar și la viteze mari. Aceste antene sunt pregătite pentru instalarea sistemului opțional SRC-System ™, care este complet integrat în casca pentru comunicația wireless cu pasagerul din spate și a altor piloti, precum si pentru convorbiri de tip hands-free la telefon. Totodată, se poate asculta muzică sau direcțiile sistemului de navigație

Casca Adventure SCHUBERTH E1 este prezentată publicului pentru prima dată la târgul internațional din Milano, EICMA ce are loc între 19-22 Noiembrie. Disponibilă în dimensiuni de la XS până la XXXL, casca va ajunge în rafturile magazinelor in primăvara lui 2016 cu prețuri începând de la 649 Euro și va fi disponibilă în 5 culori. Adițional, va avea încă 5 variante colorate pentru prețul de 729 de Euro. Viziera va fi oferită ca accesoriu în 7 culori iar protecția de soare in 5 specificații diferite.